Autor: Alex | objavljeno: 15.4.2012. 18:15:48

Nakon neuspjelog pokušaja medicinski potpomognute oplodnje, osim razočaranja i tuge, krenuli su i problemi s hormonima...

Vezani proizvodi

Cijeli članak

Nakon neuspjelog pokušaja medicinski potpomognute oplodnje, osim razočaranja i tuge, krenuli su i problemi s hormonima, štitnjačom i nimalo ugodnom - kandidom. Upute doktora su bile da će se posljedice "bombardiranja" s hormonalnim injekcijama za 4 do 6 mjeseci stabilizirati i da će reproduktivni sustav opet normalno funkcionirati. Iz nekog razloga kod mene je iskustvo bilo drukčije. Ni nakon dvije godine moj menstrualni ciklus nije ušao u normalu. Imala sam redovito vanmenstrualna krvarenja i "spotting", a samo u razdoblju neposredno prije i poslije ovulacije (negdje od 12. do 18. dana) nisam imala probleme s laganim krvarenjem i smećkastim iscjetkom. Narušena hormonalna ravnoteža uzrokovala mi je probleme koje do tada nisam nikad imala, a to su vaginalne infekcije. Vaginalete koje su mi prepisivali ginekolozi djelovali su neko vrijeme, ali infekcije su se stalno vraćale. Kao pristaša prirodnih lijekova, bila sam sigurna da i za ovakve probleme postoji prihvatljivo i efikasno rješenje koje nam dolazi izravno iz prirode zaobilazeći konvencionalne ljekarne u velikom krugu. I tako sam se sjetila češnjaka.

Antibakterijska i antigljivična svojstva ove predivne biljke nisu upitna. Češnjak uništava gljivice, ali i bakterije i to one opasne kao što su Streptococcus agalactiae, Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Vibrio parahaemolyticus, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Staphylococcus aureus, Mycobacterium phlei, Streptococcus faecalis… Jednostavno čini čuda. Ukoliko se pitate zašto farmaceutska industrija nije zainteresirana podržati istraživanja na tu temu, razlog je jednostavan - jer se produkt ne može patentirati. Unatoč tome, znajući kakvo djelovanje češnjak ima, razmišljala sam zašto ne bi pomogao i kod kandide. Svrbež i škakljanje mi se pojavljuju oko 7. - 8. dana menstruacije, dakle kad bi svi tragovi trebali nestati, međutim kod mene se nastavlja lagano krvarenje i nakon toga "spotting" još nekoliko dana do početka ovulacije. Važno je prvi dan prepoznati znakove infekcije, dakle kad prvi puta osjetite ono neugodno "škakljanje" ili svrbež, potrebno je tu istu večer aplicirati češnjak dok infekcija nije uznapredovala. I tu kreće neobično putovanje češnjaka u dosad nepoznate krajeve u ulozi vaginalne tablete.

Koliko god se činilo ludo, imalo je logike. Uzela sam češanj češnjaka, ogulila ga, napravila sam vrhom noža male rupice u njemu i obavijestila supruga da tu večer radije ode s dečkima gledati utakmicu. Uz nedoumice koje bi mogle biti posljedice korištenja češnjaka na tom nekonvencionalnom mjestu za češnjak, zaključila sam da ga moram samo izvaditi ako osjetim ikakve nepoželjne posljedice. Kad sam konačno prebrodila ovaj dio nedoumica, postavilo se pitanje - a kako ga izvaditi? Bila sam svjesna, ukoliko ne osiguram lagano vađenje, da nema šanse da uopće izvršim pokus. Spasila me sterilna gaza koju uvijek imamo u kući. U mali komadić sam stavila češanj češnjaka, omotala sam gazu oko češnja i stoički podnijela činjenicu da će suprug ovu noć vjerojatno radije spavati na kauču. Gaza je važna i zbog činjenice da češnjak neće izravno dodirivati tkivo vagine što može biti neugodno ukoliko je infekcija u velikoj mjeri oštetila tkivo. Zato je važno što ranije prepoznati simptome i koristiti češnjak.

Trebalo je zaista malo vremena da u ustima osjetim aromu češnjaka iako se nalazio malo južnije, no zato sam se spakirala spavati da na sve zaboravim. Češnjak naravno nisam osjećala, nije me fizički smetao i noć je prošla sasvim normalno. Probudila sam se malo žednije nego inače. S vađenjem nisam imala probleme jer je sterilna gaza virila i sasvim uspješno obavila svoj dio posla. Samo dvije noći bile su dovoljne da nestanu svi simptomi infekcije. Ukoliko se infekcija raširi i po vanjskom dijelu, dovoljno je malo našpricati Octeniseptom. Osjećaj nije ugodan jer se nekoliko sekundi osjeća lagano pečenje, no ubrzo nestane. Ova kombinacija češnjaka kao vaginalne tablete i spreja Octenisept jednako mi je učinkovita kao i konvencionalni lijekovi. I važan podsjetnik - nemojte se kupati, a ni tuširati kod gljivičnih infekcija jer ih voda pospješuje. Pokušajte izdržati koji dan bez pranja intimnih dijelova kako infekcija ne bi napredovala zbog vode.

Češnjak i sterilne gaze imam redovno kod kuće, tako da je obrana protiv infekcija osigurana. A suprug? Pojede za večeru malo češnjaka pa smo 1:1.

Slični članci

Što mislite o ovome članku? ukupno: 0 komentara

Komentirati mogu samo registrirani korisnici.

Moja košarica prazno

Ukupno: 0,00 kn

Načini plaćanja:
  • Pouzećem (kod dostave)
  • Virmanom / Internet bankarstvom
  • Uskoro i kartice...
Trebate pomoć? Kliknite ovdje
  • Putem ove forme možete kontaktirati naše osoblje koje će vam odgovoriti na vašu email adresu u što je moguće kraćem roku.

  • Odustani

Posljednje na Zdravopediji

Posljednji komentari

Statistika:
  • Online posjetitelja: 29
  • Proizvoda: 158
  • Članaka: 94
  • Komentara: 23
aaa